3 Gezichten van de dood Leonardo NOPERA Moeder Contact

MENU

Een uniek theaterproject over drie gezichten van de dood.

Het eerste toneelstuk: Leonardo is een zwarte komedie over verborgen verlangens en ongeluk.

De tweede voorstelling: NOPERA is een muziektheatervoorstelling waarbij je mee mag zingen (hoeft niet).

Het derde toneelstuk: Moeder is een drama vol met verplaatste schaamte en herkenning.DE DOOD GAAT ONS NIET AAN. ZOLANG WE ER ZIJN, IS DE DOOD ER NIET, EN WANNEER DE DOOD ER IS, ZIJN WIJ ER NIET MEER.  (EPICURUS)

Hoe ging het ook alweer? Leven is een wereld zonder filters en de perfectie van Instagram. NOPERA is een ongefilterde voorstelling waarin de internetsterren zijn vervangen door mensen van vlees en bloed.

Nopera is een bijzondere theatervorm waar mensen die niet kunnen zingen zich in thuis zullen voelen. Uitermate geschikt voor toondoven. De acteurs spelen en zingen au naturel, zonder filters, autotune of andere kunstmatige hulpmiddelen. What you see, is what you get!

Als je al een etiket op de voorstelling wilt plakken, dan past het best de omschrijving musipera. Een combinatie van musical en opera in een theatrale smoothievorm.

NOPERA is als een cadeautje waar je niet op zit te wachten en toch blij van wordt.

  

Als bezoeker van de herdenkingsdienst (de voorstelling) mag je meezingen of neuriën. Het hoeft niet, hoor! Maar er is ruimte om actief mee te doen. De liedteksten zullen worden geprojecteerd.

De première van NOPERA staat gepland voor 5 mei 2023 in de Salon van Weleer. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 4,95.

Binnenkort meer informatie over wie er allemaal meespelen in het musipera: NOPERA!


Het plot in het kort

Willem is dood. Tijdens zijn leven een vermogende en excentrieke man, die de laatste twee jaar voor zijn dood alleen heeft doorgebracht. Een moeilijke man met een uitvoerige gebruiksaanwijzing. Geen familielid dat hier op zat te wachten. Maar nu is dat verleden tijd.

De notaris nodigt familieleden en vrienden uit om tijdens een herdenkingsdienst afscheid van Kees-Jan te nemen en tegelijkertijd de erfenis te verdelen in overeenstemming met het testament.

Als de notaris tot de uitvoering van de laatste wil overgaat, blijkt dat Kees-Jan een voorwaarde heeft gesteld aan familieleden die aanspraak willen doen op het vermogen. Een ware uitdaging… Wie lukt het om het tot een goed einde te brengen?