3 Gezichten van de dood Leonardo NOPERA Moeder Contact

MENU

Een uniek theaterproject over drie gezichten van de dood.

Het eerste toneelstuk: Leonardo is een zwarte komedie over verborgen verlangens en ongeluk.

De tweede voorstelling: NOPERA is een muziektheatervoorstelling waarbij je mee mag zingen (hoeft niet).

Het derde toneelstuk: Moeder is een drama vol met verplaatste schaamte en herkenning.ZOALS EEN GEVULDE DAG ONS EEN GOEDE NACHTRUST BEZORGT, ZO LEIDT EEN GOEDGEVULD LEVEN TOT EEN ZACHTE DOOD.  (LEONARDO DA VINCI)

Leonardo da Vinci is een grote inspiratiebron voor menig kunstenaar die net als de grote meester zelf, gebruik maakt van uiteenlopende creatieve expressiemogelijkheden. Geen grenzen aan de fantasie. Geen grenzen aan de kunst. Eén kunstenaar, hier uit de stad, heeft zelfs zijn voornaam veranderd van Dirk naar Leonardo. Maar een naamsverandering alleen is niet genoeg om uit de schaduw van de meester te stappen. Helemaal als je talent middelmatig is. Leonardo geeft het op en zijn partner Daan weet nog net op tijd 112 te bellen om hem naar het ziekenhuis te brengen. Artsen vechten voor het leven van Leonardo. Daan zoekt steun bij zijn ouders... En dit is pas het begin van het toneelstuk.


Kom ook genieten van een heerlijke komedie die je ook aan het denken zet.

De première van Leonardo staat gepland voor 12 november 2022 in de Salon van Weleer. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 4,95.

Binnenkort meer informatie over wie er allemaal meespelen in ‘Leonardo’!


‘Leonardo’ is een toneelstuk over acceptatie, homoseksualiteit, de dood en familierelaties. Een zwarte komedie die speelt met vooroordelen, miscommunicatie en tradities.

Herkenbare problemen tussen generaties die vervreemdend kunnen werken, waardoor de afstand, met de beste bedoelingen en intenties, alleen maar groter wordt. Misverstanden ontstaan op basis van veronderstellingen en dan is er geen weg terug meer. Er moet een strijd worden gestreden wie een stap terug zet en toegeeft.