3 Gezichten van de dood Leonardo NOPERA Moeder Contact

MENU

Een uniek theaterproject over drie gezichten van de dood.

Het eerste toneelstuk: Leonardo is een zwarte komedie over verborgen verlangens en ongeluk.

De tweede voorstelling: NOPERA is een muziektheatervoorstelling waarbij je mee mag zingen (hoeft niet).

Het derde toneelstuk: Moeder is een drama vol met verplaatste schaamte en herkenning.DE DOOD LIJKT MINDER ERG ALS JE UITGEPUT BENT.  (SIMONE DE BEAUVOIR)

Een moeder komt op 94-jarige leeftijd te overlijden aan ouderdom. Het lichaam kon niet meer verder, terwijl de geest nog teveel aan het leven was gehecht. De dood verwacht en komt toch nog onverwacht. Voor de één een prachtige leeftijd om heen te gaan en voor de ander een afscheid dat veel te vroeg komt. Een tijd van rouw en verdriet begint, totdat er door de kinderen en hun aanhang zaken moeten worden geregeld. De trieste realiteit van hoe onenigheden, langlopende misverstanden en afgunst binnen een familie hoog op kunnen lopen in een korte tijd. Geen sereen Hallmark-afscheid, maar onmin en lelijke verwijten achter het masker van verdriet.

Het zal je duidelijk zijn: ‘Moeder’ is een pijnlijke komedie met plaatsvervangende schaamte.


Praten over de (naderende) dood en hoe gezinsleden of familieleden met de dood van een dierbare omgaan, blijft in ons land toch echt nog een ‘dingetje.’

Naar buiten moet boven alles worden uitgestraald dat de crematie of de begrafenis in pais en vree met wederzijdse consensus door de kinderen is georganiseerd. Gedoe en problemen mogen niet het daglicht zien, omdat het de familie in een kwaad daglicht plaatst.

Om nog maar te zwijgen van de schaamteloze upselling door begrafenisondernemingen. Klinkende munt slaan uit het verdriet van anderen.

    

De première van ‘Moeder’ staat gepland voor 14 oktober 2023 in de Salon van Weleer. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 4,95.

Binnenkort meer informatie over wie er allemaal meespelen in ‘Moeder’!