Salon van Weleer Actueel Archief Video's Games Contact

Stichting Gullie © 2023 alle rechten voorbehouden. Voor de wettelijke privacy statement, klik hier Algemene voorwaarden, klik hier

RESERVERINGEN

Voor reserveringen bel naar: 06-45355966.  

Of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636

BEZOEKADRES

Oudegracht 290 OND (werfkelder)

3511 NX Utrecht

Whatsapp: 06-54947103

E-MAIL ADRESSEN

info@salonvanweleer.nl

info@gullie.info

info@real-live-games.nl

Op zondag 25 september is in de Salon van Weleer de Dichtersdag 2022 gehouden.

Lees de ingezonden gedichten en bekijk de foto’s die zijn gemaakt.

Meer info? Stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl

Een gedicht kan bergen verzetten en de ogen openen voor een nieuwe realiteit. Het plaatst zaken, hoe gepolariseerd ook, in een ander perspectief, waardoor je als het ware met een frisse blik naar het bekende kunt kijken alsof het de eerste keer was.

Een gedicht raakt een gevoelssnaar. Soms gevoelig, soms pijnlijk hard, waardoor verfijnde klanken ruw in de oren weerklinken. Somberheid omtoveren in vrolijkheid, zonder de realiteit geweld aan te doen.

Een gedicht nodigt je uit om te dromen, dagdromen over wat komen gaat of had kunnen gebeuren als je een ander pad had gevolgd. Inleven in levens die voorbij zijn gegaan en een geschiedenis op zichzelf zijn geworden.

Een dichter is een maar al te gewoon mens met vele tekortkomingen behalve één: het durven schilderen met woorden om de lezer of toehoorder te verbazen.

Wees welkom op Dichtersdag!

DE VAKJURY

Wat zijn wij blij met de vakjury van de Dichtersdag 2022! Stuk voor stuk pareltjes uit de Utrechtse vallei met een geschiedenis die teruggaat tot het Traiectum onder de grond van het huidige Domplein. Wie zijn de juryleden?

 

BERT SCHEUTER Bert Scheuter BERT SCHEUTER FRED PENNINGA Fred  Penninga FRED PENNINGA GINA VAN DEN BERG Gina van den Berg GINA VAN DEN BERG

MEDEWERKERS

Paul de RidderFrans de WitWilma Paalman