Welkom Jubileum Leden Optredens Reserveren Spoiler

Het is een feest om samen met elkaar op het podium te staan, heerlijk harmonieus de keeltjes wijd open te zetten en dan uit volle borst te zingen. Een echte aanrader!

ZINGEN DOE  JE MET ELKAAR  IN EEN KOOR

Het gelegenheidskoor 'De Grachtenankertjes' bestaat dit jaar 12,5 jaar en viert dit heugelijke feit met een feestelijk oratorium over de dood, getiteld: NOPERA. De muziek, het libretto en de verbindende teksten zijn speciaal voor het koperen jubileum geschreven door Gert van Veen. Het belooft een spectaculaire en bovenal een feestelijke voorstelling te worden, die de bezoekers zich nog lang zullen heugen. Een nieuwe vorm van muziektheater. Het is geen opera of een musical. Geen operette of een spreekkoor. Nee, het is een NOPERA!    

HOE HET BEGON...

Het begon allemaal in 2011 tijdens een weekendje vissen op de Noordzee van zes Utrechtse vrienden (zie foto). Geen vis gevangen, maar de kameraden hebben aan boord van de visserskotter shanty’s gezongen. Dit smaakte naar meer! Het eerste optreden was drie weken later op de 40-jarige bruiloft van Henk en Jeanette Bronkhorst. Een succes!

JUBILEUMVOORSTELLING

Op 5 en 6 mei 2023 kun je de NOPERA jubileumvoorstelling in de Salon van Weleer komen bekijken! Aanvang: 20.00 uur. Toegang: €4,95, incl. koffie of thee.

HET VERLEGGEN VAN  DE MUZIKALE GRENZEN  VAN HET KOOR

Mede tot stand gekomen dankzij de gemeente Utrecht

GRACHTENANKERTJES OP DE WERF GRACHTENANKERTJES INGEN 'DANK U'