Begin Audio Salon van Weleer

Stichting Gullie © 2020 alle rechten voorbehouden. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966. Bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636 Adres: Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht. Voor de wettelijke privacy statement, klik  hier! Algemene voorwaardenMEDITATIE

 LEREN &

OEFENEN

HET WOORD MEDITATIE STAMT AF VAN HET LATIJNSE WOORD: MEDITARI, EN BETEKENT: IETS OVERPEINZEN OF OEFENEN.

Het doel van meditatie is echter niet het leren ontspannen, maar het leren: focussen.  Anders gezegd: leren de gedachten te richten op een vooraf gekozen object, bijvoorbeeld: een gedachte, een plek in het lichaam, een emotie, een voorwerp of een voorstelling.  Door de aandacht op één punt te richten, leert de persoon het ‘denken’ onder controle te krijgen en het psychisch lawaai te beperken.

Een plezierige bijkomstigheid van meditatie is dat de persoon leert om de psyché en het lichaam te ontspannen. Hoe? Door de hoeveelheid energie die de hersenen normaal gesproken per dag gebruiken (ongeveer 20 tot 30 % van de dagelijks beschikbare energie) terug te brengen tot een lagere kwantiteit. Het gevolg is dat het denkvermogen wordt verbeterd en de kwaliteit van leven wordt vergroot.

Op deze website kun je kennismaken met diverse meditatietechnieken en toepassingen. Alsook kennis vergaren over de achtergronden van de kunst van het mediteren.In eget sapien vitae massa rhoncus lacinia. Nullam at leo nec metus.

Lees en leer over wat meditatie is en welke oefeningen je thuis kunt gaan uitproberen. Download het gratis PDF e-boek, klik hier!

Diverse audio-meditaties tref je  aan op de volgende pagina, klik hier!