Salon van Weleer Activiteiten Utrecht Real Live-Games Boeken Video's Contact

Stichting Gullie © 2023 alle rechten voorbehouden. Voor de wettelijke privacy statement, klik hier Algemene voorwaarden, klik hier

RESERVERINGEN

Voor reserveringen bel naar: 06-45355966.  

Of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636

BEZOEKADRES

Oudegracht 290 OND (werfkelder)

3511 NX Utrecht

Whatsapp: 06-54947103

E-MAIL ADRESSEN

info@salonvanweleer.nl

info@gullie.info

info@real-live-games.nl

MET UTRECHTSE VERHALEN

Tijdens de speciale Hallo Ween-avond vertelt Frans de Wit Utrechtse verhalen in de historische werfkelder van de Salon van Weleer. Geheel in stijl aangepast.

Geen zombies, Frankensteins of doorgedraaide chirurgijns die je bang maken, maar gruwelijke gebeurtenissen waar bijna niemand het fijne van afweet… behalve Frans de Wit!

Kom ook met ingehouden adem luisteren! Wanneer? Dinsdag 31 oktober 2023. Aanvang: 20.00 uur.

De toegang is gratis!

Sta je er wel eens bij stil hoeveel schedels er in de stad zijn ingeslagen? Hoeveel kelen doorgesneden? Hoeveel vrouwen als heks zijn verzopen of verbrand? Hoeveel homo’s zijn gemarteld, verbannen of gewurgd in de kelders onder het stadshuis? Hoeveel beulen de stad Utrecht in de loop van de tijd heeft ingehuurd om verdachten en veroordeelden het leven tot een hel te maken? Waarschijnlijk nooit, tenzij de duisternis jouw ziel ook heeft aangeraakt.

Iemand die zich daar wel in heeft verdiept, heeft in de afgelopen jaren de beerput van de stad Utrecht, tot bovenaan gevuld met doffe ellende, opengetrokken. De stank van oud onrecht en verstopte geheimen was moeilijk te harden. Misschien vraag je je af wie de persoon is die zich niet liet afschrikken door de meurende geuren en de barre kilheid van de verhalen die in de spreekwoordelijke beerput schuilgingen. We weten, buiten dat het een kennis is van Frans de Wit, niet veel over hem, haar of they. De onderzoeker van de duistere kant van de stad, is bang voor onvoorziene repercussies aan zijn, haar of they adres. Mensen zijn vandaag de dag zo gevoelig voor historische onaangenaamheden. Bovendien kan niet ieder verhaal of geheim worden bewezen met harde onwrikbare feiten. Waarom? Omdat onze voorouders slechts getuigen waren en niet beschikten over een forensische dienst die misdaden moest ontrafelen. De waarheid is echter vele malen vreselijker: voor het praten over onrecht en geheimen werd je berecht. Soms verdween je van de aardbodem en soms werd de tong eruit gerukt om begrijpelijke redenen. Frans de Wit noemt zijn informant ‘Anoniempje 23’. Geloof mij als ik zeg dat je niet wilt weten wie de andere 22 personen zijn!

Op nadrukkelijk verzoek van ‘Anoniempje 23’ vertelt Frans de Wit op 31 oktober vanaf 20.00 uur een selectie van Utrechtse verhalen met een zwart randje. Kom luisteren en laat je verbazen door de verloren gewaande kennis over de donkere zijde van de stad Utrecht!

Je kunt vanaf nu reserveren. Neem hiervoor contact op door een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl te sturen of bel naar: 06-45355966 / 030-2102636.

De bezoekers ontvangen op het einde een QR-code om het unieke digitale boekje met de verhalen te downloaden. Hoe leuk is dat! Kom ook! Reserveer je plekje via: 06-45355966