Welkom Leesmuziek Achtergrondinformatie Salon van Weleer

Een zoektocht

Vastlopen in het dagelijkse leven en niet weten wat de oorzaak is

Mark, één van de hoofdpersonen in het boek, gaat gebukt onder psychische problemen, maar slaagt er niet in om te achterhalen wat de oorzaak is. Joost, een psychosociaal therapeut, probeert met een bijzondere visualiseringstechniek de oorzaak te achterhalen. Wat een eenvoudige behandeling van de door Mark ervaren klachten en problemen had moeten zijn, verandert al gauw in een jacht om de waarheid op tafel te krijgen. Wat heeft Mark al die jaren verdrongen en ontkend? Welke geheimen maken hem het leven zuur?

Een eigenzinnig verhaal

Het verhaal is gebaseerd op de ervaringen die Gert van Veen in zijn dertig plus jaren als eerst maatschappelijk werker, daarna psychosociaal therapeut en in de laatste jaren als counselor heeft opgedaan. Hieruit is een 100% verzonnen verhaal gedestilleerd met diepe wortels in de werkelijkheid.  Wat voor de ene lezer een feest van herkenning is, zal voor een andere lezer juist tot opgetrokken wenkbrauwen leiden.

Een hoofdrol in het verhaal is weggelegd voor symbolen en hun betekenissen. Als lezer kun je meepuzzelen om te achterhalen welke waarheid Mark heeft verdrongen. De symbolen onthullen het allemaal. Het is een meeslepend verhaal als je er van houdt om een mysterie op te lossen.   

MENU