Stichting Gullie © 2025 alle rechten voorbehouden. Voor de wettelijke privacy statement, klik hier Algemene voorwaarden, klik hier
Voor reserveringen bel naar: 06-
Of bel naar de Salon van Weleer: 030-
Oudegracht 290 OND (werfkelder)
3511 NX Utrecht
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 11.00 uur tot 19.00 uur.
info@salonvanweleer.nl
info@gullie.info
info@real-
EEN KORTEVERHALENWEDSTRIJD
Het leven is niet altijd een pad geplaveid met gouden stenen, omzoomd door rozen en jasmijn, met een stralende zon die eeuwig aan de hemel staat. Nee, het leven is meer als een hobbelige weg, vol kuilen en plassen, waar we soms doorheen moeten waden. We kennen allemaal die momenten van tegenslag, die ons hart vullen met pijn, verdriet en een berg van ellende. En ja, soms voelen we een beetje zelfmedelijden, soms een heleboel, en soms is het gewicht ervan zo zwaar dat we er bijna onder bezwijken.
Maar is het niet heerlijk om af en toe te zwelgen in onze eigen misère? Om het te koesteren, te versterken door het op papier te zetten, hetzij in een gedicht of, zoals nu, in een of meerdere treurige verhalen. Niet te lang natuurlijk, want dan zouden we kunnen verdrinken in onze eigen tranen. Maar ook niet te kort, want dan zouden de tranen vast komen te zitten, wat weer tot een ooginfectie kan leiden -
Dus, waarover mag je schrijven? Wel, er zijn wat regels, maar niets dat de creativiteit belemmert. Het verhaal mag niet langer zijn dan 1500 woorden en moet minstens 1200 woorden bevatten. Een jury zal de verhalen beoordelen op originaliteit en creativiteit. Hoe goed kun jij de somberheid van het leven in woorden vatten? Onthoud wel, tegen het oordeel van de jury is geen beroep mogelijk, want dat zou echt te triest zijn. Het oordeel van de jury is definitief en wordt, hoe zwaar ook, gerespecteerd.
Dus pak je pen, laat de tranen vloeien, de woede opborrelen, of de schaamte je wangen kleuren, en schrijf een verhaal doordrenkt met zelfmedelijden!
Wees welkom op de Trieste Dag!
19 JANUARI 2025
13.30 uur: Een sneue opening
13.45 uur: Trieste, erbarmelijke of desolate verhalen
15.00 uur: Het levende woord, voordracht door Frans de Wit.
15.30 uur: Vervolg van de bedroevende verhalenwedstrijd
16.30 uur: Vakjury wijst de winnaar aan
17.00 uur: Afsluiting van de Trieste Dag
MEEDOEN AAN DE VERHALENWEDSTRIJD?
Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de korteverhalenwedstrijd, ook als je niet in Utrecht woont.
Het thema van de verhalenwedstrijd is: De Trieste Dag.
Ieder schrijfgenre is toegestaan, dus hou je niet in. Stuur je verhaal in voor 10 januari 2025!
De prijs voor de winnaar is een prachtige beker, roem en deelname aan een Real Live-
Vragen of opmerkingen? Bel naar: 06-
* Tegen de uitslag van de jury kan niet worden gereclameerd. De hoofdprijs (een Real Live-
WEDSTRIJDREGELS
* Indien het zelf voorlezen van het verhaal lastig is, kan het door een acteur/verteller worden voorgedragen. Vraag ruim van tevoren naar de mogelijkheden.
DE JURY
De jury zal de ingezonden verhalen beoordelen op VERTELBAARHEID en niet op de literaire kwaliteiten van de schrijver. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de jury bestaat uit vertellers, die ook schrijven en/of acteren. De juryleden zijn: Lily Monori, Gottfrid van Eck en Frans de Wit.
Lily Monori van Dijken is auteur, dichter en spreker. Haar aangrijpende levensverhaal heeft ze op indringende wijze beschreven in de boeken Het verborgen meisje en De zichtbare vrouw. "Alle tranen, frustraties, emoties, maar ook glimlachen heb ik van me afgeschreven," zegt ze.
Haar werk raakt aan diepe emoties, maar altijd met een zekere luchtigheid en zelfspot. Ondanks de zwaarte van haar verhaal weet ze haar ervaringen te delen met een vleugje humor en lichtheid.
Sinds 1998 is Gottfrid actief als professioneel verhalenverteller, scriptschrijver en muzikant onder de vlag van Wilde Eend Producties. Hij produceerde tientallen verteltheatervoorstellingen en vertelconcerten vaak samen met andere vertellers, theatermakers en muzikanten. In 1999 raakte hij betrokken bij theatergezelschap Stadsavonturen dat locatietheater en historie met elkaar verbindt. In meer dan twaalf steden is hij als stadsverteller actief.
Hij was zes jaar actief als bestuurslid van de landelijke Stichting Vertellen. Bovendien organiseerde hij enkele landelijke vertelevenementen om het gebruik van storytelling binnen de erfgoedwereld te stimuleren. Daarnaast is hij docent Historische verhalen aan de Vertelacademie.
In 2022 richtte hij Verhalenhuis Utrecht op om een ontmoetingsplek, broedplaats en podium voor woordkunst te scheppen. In dat kader organiseerde hij twee festivals in de stad.
Frans de Wit (1957) heeft al sinds zijn vroegste jeugd een voorliefde voor letters. Las als 8-
Speelde bij veel grote en kleine gezelschappen en was te zien in tientallen films en tvseries. Sinds 2014 zet hij zijn talenten ook in voor de Salon van Weleer en begeleidt in vele gedaanten de Real Live-