THUIS BLIJVEN

LEZEN & LEREN

Er valt veel te ontdekken op de websites van de Salon van Weleer, maar omdat velen van ons thuis (moeten) blijven vanwege de Coronacrisis, hebben wij besloten om nog meer materiaal online te zetten, zodat je je niet gaat vervelen.

Hoe zou u het vinden om verschillende meditaties te leren? Of een spannend detectiveboek te lezen waarbij jij moet achterhalen wie de dader is! Of los de wekelijkse kruiswoordpuzzel op! Of ga studeren hoe te werken met groepen. Of speel het online detective game.

Het aanbod zal in de komende weken verder worden uitgebreid!

Samen komen we er wel doorheen!

 

Lees over meditatie en leer diverse meditaties lekker gemakkelijk  thuis. Met gratis e-boek + meditatiemuziek. Klik hier!

Carnem Levare

Ga er maar eens goed voor zitten met het interactieve detectiveverhaal: Carnem Levare. Weet jij te achterhalen wie de dader is? Klik hier!

Een online detective game wat een beroep doet op de kleine grijze cellen. Geen fancy effecten, maar een ouderwets spel. Weet jij te achterhalen wie de dader is? Klik hier!

Werk  je al met groepen/teams? Of wil je het werken met groepen onder de knie krijgen? Bezoek dan zeker de website, vol met gratis boeken, video’s & podcasts! Klik hier!

Kruiswoordpuzzels

Maak de wekelijkse kruiswoordpuzzel! Klik hier!

Puzzel leggen

Even leg ontspannen met het leggen van één of meerdere puzzels. Allemaal foto’s uit: Sophie, de (korte) film. Klik hier!

Kom ook een spelletje bingo spelen op de vroege zondagavond op de Facebook pagina van de Salon van Weleer. Het gaat om de fun en het toch samen kunnen spelen! Klik hier!

Kom samen met Sophie een kruiswoordpuzzel oplossen op de vroege woensdagavond. Waar? Op de Facebook pagina van de Salon van Weleer. Het gaat om de fun en het toch samen kunnen werken! Klik hier!

Kom ook gezellig samen breien, haken, punniken, kantklossen met Sophie op de vrijdagavond op de Facebook pagina van de Salon van Weleer. Aanvang: 19.30 uur. Even samen de week doornemen en wat kletsen! Klik hier!

Vanaf maandag 30 maart begint de online cursus: Werken met groepen’. Je live deelnemen via Facebook (of later terug kijken via Facebook). De cursus zal na de corona-crisis continueren in een maandelijkse cursusdag in de Salon van Weleer. Klik hier voor meer informatie!

Laat van je horen en zing een lied dat minimaal 100 jaar oud is in een eigen bewerking. Neem het op en stuur de video naar info@salonvanweleer.nl (met We Transfer) en wij plaatsen het op Facebook op de Salon van Weleer-pagina. Of voeg de video direct toe aan de pagina, klik hier! De mooiste inzending zullen wij belonen met een cadeaubon voor het spelen van een Real Live-game in de post-corona crisis. Kom aan de slag en laat van je horen!

Oja, het is tof als je er een rap van wilt maken of een dans, of misschien toch een jazzy instrumentale versie. Zorg er wel voor dat je geen materiaal van anderen gebruikt. De bewerking moet allemaal door jou (of jullie) zijn gemaakt!

Frans de Wit, acteur, is begonnen met het inspreken van het boek: Neutrale Stilte, geschreven door Gert van Veen (rechts op de foto).

In de dagen rond het virus ontving mevrouw Belle de Fleurdelis geen gasten in de Salon van Weleer. Ze heeft zich teruggetrokken op het landgoed van de Villa van Weleer. Vanwege de richtlijnen van het gezag en bezorgdheid om haar eigen gezondheid en die van het personeel, maar vooral haar eigen gezondheid, worden ook hier geen gasten ontvangen. Het personeel, veelal ook op de Villa van Weleer woonachtig, heeft hierdoor naast de dagelijkse werkzaamheden tijd te veel en de verveling slaat toe. Om het moreel op peil te houden en ter vermaak en vertier heeft chef-kok Louis Compliqué besloten ze voor te lezen uit de avonturen van mevrouw Belle Fleurdelis. En omdat Louis Frans is begint hij met het laatst verschenen boek: Neutrale Stilte.

Aflevering 1, klik hierboven op play! Aflevering 2, klik hierboven op play!
Aflevering 3, klik hierboven op play!
Aflevering 4, klik hierboven op play!
Aflevering 5, klik hierboven op play! Aflevering 6, klik hierboven op play!
Aflevering 7, klik hierboven op play!