LIVE-GAMES - TEAMSPELEN

Een Live-Game is een spel voor teams en groepen met acteur(s) en bezit een educatieve waarde. Het is bijzonder geschikt voor iedereen die op een speelse wijze intellectueel wil worden uitgedaagd en tegelijkertijd er ook nog iets van wil opsteken. Een Live-Game is een actief spel voor een groep vrienden en/of familieleden, of collega’s, waarbij de fun-factor een belangrijke rol speelt en er ook sprake is van een educatieve functie.

Wat staat in iedere Live-Game centraal? Het verwerven van inzicht in het persoonlijk en/of beroepsmatig functioneren van de spelers en het team of de groep. Anders gezegd: een Live-Game functioneert als een speelse spiegel die je laat zien hoe je onder bepaalde omstandigheden functioneert, bijvoorbeeld tijdsdruk of als er weinig informatie voorhanden is en er wel moet worden gehandeld.

Een Live-Game zorgt voor interactie, samenwerken, kleur bekennen en het delen van frustratie en plezier.

Een Live-Game voor een team kan op iedere dag van de week worden gespeeld tussen 11.00 uur en 21.30 uur. Buiten de acteurs zijn er ook professionele trainers die een teamspel kunnen begeleiden en (uitgebreid) kunnen evalueren. Een Live-Game kan goed worden gecombineerd met andere activiteiten, bijvoorbeeld een Wandeling met Sophie of binnen het kader van een teambuilding.

BELLE’S DETECTIVE GAMES

Mme. Belle is de Nederlandse miss Marple en toevallig ook de eigenaresse van de Salon van Weleer. Zij heeft diverse avonturen beleefd en beschreven in drie biografische romans: Mais Qui - Mais Non - Mais Que, die zich afspelen tussen 1875 en 1885 op drie continenten.  In 1906 doet rijksveldwachter Borst een beroep op haar ervaring in een moordzaak. Mme. Belle krijgt de smaak te pakken om allerlei misdrijven op te gaan lossen. Verschillende zaken beschrijft zij in detective-boeken waarbij de lezer zich kan meten met Mme. Belle door zelfstandig de zaak op te lossen.

Maar er zijn ook enkele zaken vertaald in moordspelen, te weten:

 1. Belle’s Detective Game: een spannend bordspel met acteurs voor een klein team of groep van 2 t/m 6 personen. Het spel zelf duurt 60 minuten en de kosten bedragen per spel € 29,95. Meer info? Klik hier
 2. Belle’s Mysteriën: een speur- & detectivespel met acteur voor een team of groep van 6 t/m 20 personen. Hierin staat het oplossen van een zaak centraal binnen 60 minuten. De kosten bedragen € 9,95 per persoon. Meer info? Klik hier

Het is ook mogelijk een Belle’s Mysterie op verzoek op maat te maken, waarbij personen, onderwerpen of situaties in een zaak worden vertaald, die de teamleden moeten oplossen. De prijs is afhankelijk van de wensen.

TEAM QUIZ - KARAOKE - EEN BESCHAAFD FEESTJE

Het is leuk om met een team aan een activiteit deel te nemen, zoals bijvoorbeeld:

 1. Team Quiz: een speelse quiz met diverse uitdagende vragenrondes, dus ook een muziekronde, een memorieronde, raadsels, algemene kennis, wetenschapsvragen en een spannende finaleronde. De prijs is €9,95 per persoon (minimaal 10 personen), inclusief koffie /thee en een prijs voor de winnaar. Het is mogelijk om de quiz aan te passen op een thema of onderwerp wat door jullie wordt aangedragen. Hierdoor wordt de prijs per persoon wel iets duurder en dat is afhankelijk van de wensen.
 2. Karaoke: een speelse onderlinge karaoke wedstrijd, waarbij het gedreven zingen het wint van de zuiverheid van een stem. De prijs is €9,95 per persoon (minimaal 10 personen), inclusief koffie/thee en een prijs voor de winnaar.
 3. Een beschaafd feestje: een verjaardagsfeestje, een afscheidsfeestje, een receptie, een viering et cetera kan ook worden georganiseerd in de Salon van Weleer, al dan niet in combinatie met een quiz, karaoke, een Live-Game of een optreden van Sophie of Louis (de kok van Mme. Belle de Fleurdelis). Echter heeft Mme. Belle verboden om spirituosen van welke aard dan ook te schenken, maar dat hoeft geenszins een domper op de feestelijkheden te zijn, in tegendeel!

Vertel ons je wensen en plannen en wij gaan een voorstel maken!

VOORSTELLINGEN

In de Salon van Weleer kunnen jullie ook komen genieten van een voorstelling, inclusief koffie en/of thee met een stukje Woenselse appeltaart (of een bittergarnituur). Zo zijn er speciale seizoensvoorstellingen, zoals voor de feestmaand december (klik hier). Echter zijn er ook toneelvoorstellingen die speciaal voor jullie worden opgevoerd:

 1. SMAK! Een tragikomedie met in de hoofdrollen Frans de Wit en Wilma Paalman (klik hier). Duur van het stuk: 85 minuten, zonder pauze. Kostprijs: €350,-, incl. koffie/thee met appeltaart of een bittergarnituur (max. 35 personen). Een voorstelling op locatie is duurder i.v.m. vervoer, huur van benodigdheden en eventueel zaalhuur.
 2. MET BOTTE ZEIS. Een tragedie met wrange humor (klik hier). In de hoofdrollen Erik Plageman, Wilma Paalman & Frans de Wit.  Duur van stuk: 95 minuten, zonder pauze. Kostprijs: €495,-, incl. Koffie/thee met appeltaart of een bittergarnituur (max. 35 personen).  Een voorstelling op locatie is duurder i.v.m. vervoer, huur van benodigdheden en eventueel zaalhuur.
 3. VOORSTELLING OP MAAT. Een voorstelling met liedjes, gedichtjes en verhaaltjes die speciaal voor jullie team of organisatie zijn geschreven, bijvoorbeeld rondom een jubileum, een thema of onderwerp. Uitgevoerd door Wilma Paalman en Frans de Wit. Duur: 60 tot 70 minuten, zonder pauze. Kostprijs: € 595,-, incl. Koffie/thee met appeltaart of een bittergarnituur (max. 35 personen).  Een voorstelling op locatie is duurder i.v.m. vervoer, huur van benodigdheden en eventueel zaalhuur. De voorbereidingstijd bedraagt gemiddeld vier tot zes weken.

Natuurlijk is het mogelijk om vooraf aan een voorstelling of na een voorstelling nog een presentatie of een speech te houden. Of om een catering te laten bezorgen. Neem vrijblijvend contact op om jullie wensen te bespreken.

SOPHIE

De 1ste huishoudster van Mme. Belle de Fleurdelis is Sophie en ze bestiert de dagelijkse gang van zaken in de Salon van Weleer, waar zij de gasten ontvangt die niet boven door Mme. De Fleurdelis persoonlijk worden verwelkomd. Sophie is een hartelijke huishoudster die een lekker kopje koffie zet (of een kopje met oma’s gruisthee), een praatje maakt en een liedje zingt.  De 1ste huishoudster is van alle markten thuis, bijvoorbeeld:

 1. Stadswandeling in de oude binnenstad van Utrecht. Sophie gaat met een team ruim anderhalf uur heerlijk wandelen, waarbij zij niet alleen verdraaid interessant informatie vertelt, maar ook opdrachtjes geeft. De wandeling kost €5,- per persoon, minimaal 10 personen, dan wel €50,- betalen voor minder personen. Meer info? Klik hier
 2. Sophie verzorgt ook animaties tijdens congressen, vergaderingen, markten, recepties, waarbij zij een praatje maakt, een gedicht voordraagt en met accordeon een liedje zingt.
 3. Ook treedt Sophie vaker op als een ouderwets moderne presentatrice bij presentaties, modeshows, beurzen.
 4. Sophie kan ook prachtig zingen en fleurt daarmee ook menig saaie vergadering, teambuilding, workshop of congres op.

Neem contact op om je ideeën te bespreken en op basis daarvan zal Mme. de Fleurdelis een offerte maken

TEAMBUILDING

Het is ook mogelijk om een teambuilding te organiseren in de Salon van Weleer of op een door jullie gewenste locatie. Het programma van de teambuilding zal in overleg worden samengesteld en met een offerte aan jullie worden voorgelegd. Bezoek voor meer info de speciale website, klik hier!

SPECIALS

Wij houden van een uitdaging en bouwen ook from scratch een voorstelling, een presentatie, een congres, een vergadering, een feest of een andere sociale bijeenkomst. Laat ons jullie ideeën en wensen horen en dan gaan wij daarmee aan de slag!

Klik op de afbeeldingen om de afzonderlijke websites te bekijken
Begin hier Het aanbod Speciale aanbieding  Salon van Weleer Real Live-Games

 SALON VAN WELEER

Stichting Gullie © 2019 alle rechten voorbehouden. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966. Bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636 Adres: Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht. Voor de wettelijke privacy statement, klik  hier!  Algemene voorwaarden