Begin 2018 is De Salon van Weleer geopend: een unieke cultuurplaats in een van de prachtige historische werfkelders aan de Oudegracht in Utrecht.


In een betrekkelijke luwte heeft Stichting Gullie; een uniek samenwerkingsverband van theatermakers, filmmakers, auteurs en trainers, de laatste jaren gewerkt aan dit nieuwe concept: een culturele broedplaats waar kennis vergaren, kennis en ervaringen delen en amusement hand in hand gaan. In de Salon van Weleer kun je terecht voor allerlei activiteiten van theater tot film, het lezen en lenen van boeken, workshops en allerlei spelen.


In de Salon worden in hoog tempo allerlei innovatieve cultuurproducties ontwikkeld met een laagdrempelige toegankelijkheid. Op de uitgebreide website kan je eindeloos doorklikken naar de diverse activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Live-Games maar ook naar de wereld van Sophie, maar ook vind je er allerlei presentaties waar je iets van kunt leren, die je kunt lezen, beluisteren of bekijken.


De Salon van Weleer is ontstaan vanuit de gedachte een plek te zijn waar mensen samen komen om te genieten van kennis, cultuur, theater en een goed gesprek en bevindt zich aan de Oudegracht 290 in een prachtig en uniek gedecoreerde werfkelder. Waar de bezoeker hartelijk wordt ontvangen en te woord gestaan en de hectiek van het dagelijks leven even lijkt stil te staan. De moeite van een bezoek, meer dan waard!