Sophie Wandelen met Sophie Sophie's Vloog Sophie's video's Terug naar de Salon
SOPHIE

Stichting Gullie © 2021 alle rechten voorbehouden. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966. Bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636 Adres: Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht. Voor de wettelijke privacy statement, klik  hier!  Algemene voorwaarden

UTRECHT, HET CENTRUM VAN WELEER

Wat een rijke geschiedenis bezit de stad Utrecht toch! Om nog maar niet te spreken over de vele historische gebouwen, bruggen, grachten, straten en parken. De vele verhalen over beroemde Utrechters komen je tegemoet als je door het centrum loopt. Alleen kent Sophie ook de kleine verhalen zoals die van mejuffrouw Brouwer. Zij woonde aan de Biltstraat 115 en op 9 juni 1900 was zij door een opdringerige handelsreiziger om het leven gebracht.  Of het feest op 19 juli 1948 toen de stad maar liefst 1900 jaar bestond en dit werd gevierd met een bonte maskerade door de straten van de binnenstad, die eindigde bij het Lunapark op Vredenburg. Sophie was erbij en heeft door de decennia heen vele aantekeningen gemaakt.

Door het centrum van Utrecht

Wandelen

De wandeling duurt ergens tussen de 90 en de 105 minuten, dit is afhankelijk van hoeveel Sophie op de dag zelf te vertellen heeft. Het is daarom ook dat geen wandeling hetzelfde is. De huishoudster laat zichzelf meewaaien als een licht groen blaadje met de zachte bries van de ouderwetse gezelligheid.

Voor teams & groepen

Sophie gaat ook graag op een doordeweekse dag of in het weekend wandelen, maar van Mme. Belle de Fleurdelis mag dat alleen als een groep van minimaal 10 personen zich heeft aangemeld. De prijs is eveneens €5,- per persoon met inbegrip van een kopje koffie of thee in de Salon van Weleer. Reserveren? Bel naar 06-45355966 of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl  


Zaterdag & zondag

Vertrekpunt is de Salon van Weleer. Verzamelen om 11.00 uur. Terug rond 12.30 uur.

€ 5,- per persoon

Deelnemen aan een wandeling met een kopje koffie of thee op het einde in de Salon van Weleer bedraagt slechts € 5,-

De winterwandeling begint in december. De lentewandeling start in maart.  De zomerwandeling begint in juni. De herfstwandeling begint in september.