Stichting Gullie © 2018/2019 alle rechten voorbehouden. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966. Bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636 Adres: Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht. Voor de wettelijke privacy statement, klik  hier! Algemene voorwaarden, klik hier!

Sophie is de huishoudster van Mme. Belle de Fleurdelis en samen met Louis, de kok, beheren zij de Salon van Weleer in een historische werfkelder aan de Oudegracht 290 in Utrecht.


In de werfkelder verwelkomen zij gasten van Mme. Belle die niet belangrijk genoeg zijn om door Madame zelf in de Villa van Weleer te worden ontvangen.


Het is in de Salon van Weleer gewoonlijk ouderwets gezellig.

Wie is Sophie? Een (korte) film?

Sophie heeft in de loop der jaren veel levenservaring opgedaan en menig avontuur(tje) beleefd. Vrijwel wekelijks stappen er mensen op Sophie af met de vraag of zij haar belevenissen op papier heeft gezet. De teleurstelling is dan ook groot om te horen dat Sophie moeite heeft met een boodschappenlijstje te schrijven, laat staan een heel verhaal. De reden waarom Sophie slecht leest en schrijft is omdat vroeger de meisjes na de lagere school meteen moesten gaan werken.  


Nog niet zo heel lang geleden bezocht een nogal artistiek type de Salon van Weleer en vroeg of Sophie aan hem haar levensverhaal (tot zover) wilde vertellen. Aan de hand daarvan zou hij enkele avonturen willen verfilmen met Sophie in de hoofdrol. Nou, zeg daar maar eens nee tegen. En het eerste resultaat is klaar om gezien te worden!