In de afgelopen jaren heb je al kunnen genieten van karakters als Bertha en Hertha, de postzegelman, Abdel, beul Diepenbrock, dikke Alie, Belle de Fleurdelis en haar vriendin Anne, huishoudster Sophie en kok Louis. Personages die je bijblijven in al hun excentriciteit en voorkomen.

En ook dit jaar staan er diverse toneelvoorstellingen op de planning. Zo was er in mei de première van NOPERA, muziektheater voor niet-zangers, gelukkig leuke productie! En dan kun je in augustus genieten van de komedie: Leonardo (klik hier). Op reprise de voordrachtsvoorstelling: Utrechtse Monologen in oktober. En de toneelvoorstelling: Moeder, begin van het nieuwe jaar.

De toneelstukken die worden opgevoerd zijn allemaal geschreven voor de huisschrijver van stichting Gullie, Gert van Veen. Het is niet alleen de bedoeling om een verrassende voorstelling op het podium te zetten, maar ook om samen de voorstelling gestalte te geven. De inbreng van de acteurs en actrices is belangrijk en dit is geen loze kreet of een reclameslogan. Het maakproces is net zo belangrijk als de uitvoeringen. Ook hierbij geldt het leerprincipe: wijzer worden van elkaar.

Eigenwijs!