Sophies videoavonturen: Begin 2019 startten we in de Salon van Weleer met een nieuwe vorm om amusement en kennis te delen; ‘Sophie’s Videoavonturen’. Wekelijks terugkerende uitzendingen met rubrieken als:

En natuurlijk gingen we ook door met de vorig jaar gestarte en goed bekeken rubriek: ‘Sophies Vloog’, waarbij Sophie op bezoek gaat bij cultureel erfgoed in Utrecht en omstreken. In totaal namen we meer dan 50 videoavonturen op.

Real Live-Games: drie nieuwe games, te weten:

Met de ontwikkeling van deze 3 nieuwe Real-Live Games zijn nu in totaal 10 Real Live Games in de Salon van Weleer te spelen, die zich afspelen in verschillende periodes uit de geschiedenis en daardoor een groot en divers publiek kunnen bedienen.

‘Sophie, de korte film’: het plezier in het maken van de videoavonturen en het succes ervan smaakten naar meer. Ook was er dankzij de eerdere filmopnames een team dat op elkaar ingespeeld was en er was een mogelijkheid om gebruik te maken van een fantastische locatie en uitvalsbasis: het Sint Vincentiushuis in Neerkant. Ideale omstandigheden. Gert van Veen voegde alle elementen samen en schreef het script voor ‘Sophie, de korte film’. Gebaseerd op de karakters van Louis en Sophie, die in de Salon van Weleer veel spelen begeleiden. Met veel enthousiasme ging iedereen aan de slag om locaties, spullen, acteurs en donateurs te vinden. Er werd vanaf begin mei tot juni gefilmd, waarbij de acteurs en de bedrijven hier kosteloos aan meewerkten, gewoon omdat het voor iedereen puur plezier was.

‘Minimalturen’: meteen na het verschijnen van de eerste speelfilm is Gert van Veen begonnen met het schrijven van een tweede speelfilm. Dit keer werd het een meer eigentijdse film over de complexheid van het leven. Een film met een ondertoon van bittere humor, bestaande uit vijf korte scènes. Verbonden met ‘eigentijdse’ reclames en opmerkingen. Ook deze film is met een nul-budget tot stand gekomen en ging op 13 oktober in première in de Salon van Weleer.

Roze wandeling met Sophie: de wandelingen met Sophie, slaan aan en konden in dit jaar, ieder weekend geboekt worden. Speciaal voor de maand juni, waarin ook het jaarlijkse Midzomergrachtfestival en de Canal Pride in Utrecht plaatsvinden, is er een extra wandeling bij gekomen: ‘De Regenboogwandeling’. Tijdens deze 2 uur durende ‘Regenboogwandeling’ door het historische centrum van Utrecht, vertelt Sophie over de LHBTQ+ geschiedenis van de stad.

Theater:

Ook was er een tegenvaller. De voorstelling ‘Met Botte Zeis’ is vanwege gebrek aan financiële middelen niet in productie genomen en uitgevoerd.

Nieuwe boeken:

En aktie!