Gratis activiteiten:

Nieuwe Real-Live Games: De nieuwe ruimte bood ook kansen om meer spelen te ontwikkelen en werden er dit jaar liefst vijf Real Live-Games bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd:

Workshops: In maart en april kon het publiek speciale jubileumworkshops bezoeken over onderwerpen als liefde en vriendschap.

Theater: Speciaal voor het zomerseizoen werden theatervoorstellingen geproduceerd zoals het succesvolle tragikomische karaoketheater ‘SMAK’, de liedjesvoorstelling ‘De Zomergracht Nocturnes’, en de ‘Zomeravondvertellingen’ waarbij voorgelezen werd uit de ‘Mais Qui Trilogie’. In het najaar waren er de seizoensgebonden voorstellingen ‘Halloween’, ‘Sintertijd’, ‘Kersttijd’, ‘Midwinterdroom’. Ook schreef Gert van Veen het toneelstuk ‘Met Botte Zeis’ over markante periodes uit de geschiedenis van Utrecht.

Vloog van Sophie: Met de ‘Vloogs’ van Sophie werd cultureel erfgoed in beeld gebracht en uitgezonden op Facebook. Dit trok veel kijkers en zorgde daarmee tegelijkertijd voor een grotere bekendheid voor de Salon van Weleer.

Wandelen met Sophie: In de herfst werd ook gestart met de nieuwe activiteit ‘Wandelen met Sophie’ opgevolgd door ‘Winterwandelen met Sophie.’

Boeken: Daarnaast verscheen het derde deel van de ‘Mais Qui Trilogie’ en werd het hoofdkarakter van de Salon van Weleer, Belle de Fleurdelis, nog meer zichtbaar in de interactieve detectives; zowel als groepsspel, maar nu ook in boekvorm: ‘Carnem Levare’, ‘Met Gesloten Deuren’, en ‘Stralende Schoonheid’. Vervolgens kregen deze verhalen vorm in het nieuwe bordspel met begeleiding door een acteur: Belle’s Detective Game!

De Kleine Bibliotheek: Bezoekers kunnen boeken uit de kleine bibliotheek gratis lenen of lezen in de Salon van Weleer. Ook is er een boekenruilkast in het leven geroepen.


Vijf jaar!