De Dames van Weleer werden al snel een begrip. Naast Madame Belle de Fleurdelis en Anne Schaep werd het gezelschap dit jaar uitgebreid met een goed uitziende ‘Aide de Cuisine’. Met hun vrolijke kwinkslagen, prachtige kostuums en zeer veel eigenzinnigheid spraken ze meteen een groot publiek aan. Gert van Veen schreef dit jaar diverse toneelstukken voor hen. Er waren een aantal succesvolle optredens van de Dames van Weleer; op Paleis Het Loo met de speciaal geschreven voorstelling ’De Zonnige Zomerkoning’, de voorstelling ‘Romeo en Jullie Daar!’ was te zien in de Salon van Weleer en op Kasteel de Haar in Utrecht. En er waren kerstvoorstellingen met voor hen geschreven kerstliedjes op Kasteel Groeneveld en Slot Heemstede. Ook de media pikten de Dames van Weleer op. Zij verschenen met een groot interview in het AD, op NPO radio1 en RTV Utrecht.

Een dichtbundeltje van Belle: ‘De gedichtachtigen’, met 19e-eeuwse gedichten over de liefde, de natuur en levenswijsheden. Alle gedichten geschreven en verzameld door Madame Belle de Fleurdelis

Het ontstaan van de Salon van Weleer: De Dames van Weleer moesten natuurlijk een eigen plek hebben. Madame Belle de Fleurdelis werd de eigenaresse van de Salon van Weleer. Een ouderwets moderne theesalon, waar bezoekers bediend werden door het, in prachtige 19e-eeuwse kostuums geklede, personeel van madame Belle. Bezoekers kunnen in de Salon van Weleer terecht voor allerlei activiteiten, zoals muziek- en theatervoorstellingen, cursussen, workshops en salons voormuziek, kunst, literatuur en menskunde. De Salon van Weleer groeide in een paar maanden tijd al uit tot een goed bezochte cultuurplaats waar bezoekers worden verrast, geïnspireerd, aan het denken gezet, kennis en inzicht op kunnen doen en vooral veel plezier kunnen beleven.

De Talk Salon en het theaterfeuilleton Perfectie: In het eerste seizoen van 2016 hebben we weer iedere maand 5 unieke Talk Salons met liedjes, videofilms en onderwerpen uit de psychologie, filosofie of menskunde gemaakt. Ook werd er iedere Talk Salon een monoloog van het theaterfeuilleton ‘Perfectie’, over de jonge Irakese vluchteling Abdel opgevoerd. Iedere maand vertolkte een nieuwe acteur of actrice een monoloog. Na de monologen waren er gespreksrondes met het publiek dat uitvoerig met elkaar in gesprek ging over de thema’s in het stuk.

Perfectie, de film: Na afronding van het feuilleton maakte Gert van Veen een compilatie van filmbeelden die gemaakt zijn voor het toneelstuk. De film werd vertoond voor publiek en iedereen die aan het project heeft meegewerkt.

Tevreden terugkijken: We kijken ook in dit vierde jaar na de oprichting van Stichting Gullie met volle tevredenheid terug op wat we hebben weten te realiseren. Onze uitgangspunten en doelstellingen komen tot hun recht. We doen steeds positieve ervaringen op met de wijze van samenwerken, het betrekken van het publiek en het combineren van diverse disciplines. Ondanks het werken met een laag budget, leveren we hoge kwaliteit en weten we zowel publiek als professionals aan ons te binden die het leuk vinden om ons te volgen of met ons samen te werken.

In een flow