Talk Salon: iedere maand was er een nieuwe voorstelling en ook het publiek wist ons te vinden. Mensen deelden graag hun ervaringen over de onderwerpen. Dit jaar werden thema’s als ‘Mentale luiheid’, ‘Spijt hebben’, ‘Veronderstellingen’ of ‘Acceptatie’. Dit jaar zijn er 10 Talk Salons gerealiseerd met unieke onderwerpen, videofilms en liederen.

Imperfectie: daarnaast was er van januari tot april tijdens iedere voorstelling van de Talk Salon een aflevering van het 9-delige theaterfeuilleton ‘Imperfectie’, te zien. Het feuilleton is op 10 mei afgesloten met een compilatie van alle filmbeelden die voor de voorstelling gemaakt zijn.

Perfectie: een modern actueel toneelstuk over vluchtelingen die hun plekje binnen de samenleving willen veroveren. Perfectie is een multimediavoorstelling gebaseerd op het levensverhaal van de jonge Irakese vluchteling Abdel Hassan die zijn draai probeert te vinden in de Nederlandse samenleving. Perfectie is in het seizoen 2015-2016 vertoond in de vorm van 9 live gespeelde monologen in combinatie met videofilms tijdens de maandelijkse voorstellingen van de Talk Salon.

Perfectie, de documentaire: tijdens het repeteren en de opnames werd duidelijk dat een paar meewerkende Irakese vluchtelingen, die in Nederland wonen en werken, zich herkenden in het verhaal. Er werd regelmatig gesproken over hun persoonlijke ervaringen met het vluchten uit Irak en een thuis creëren in Nederland. Van deze verhalen is een korte documentaire gemaakt. Deze documentaire is vertoond tijdens de eerste voorstelling van het seizoen van de Talk Salon en is voor geïnteresseerden op aanvraag te bekijken.

Zomergracht nocturnes: actrice Joyce van Esch en zangeres Wilma Paalman brachten samen verhalen en liederen ten gehore die door Gert van Veen op muziek van Chopin waren geschreven. Ook konden mensen voor het optreden een rondvaart maken in een Venetiaanse gondel met de gondelier van Utrecht en vooraf eten in het Franse restaurant ‘Le Bibelot’. Het waren twee romantische goedbezochte zomeravonden. Het succes van deze avonden betekende de start voor het ontstaan van de Dames van Weleer.

Educatie: naast al deze theateractiviteiten, gingen ook de educatieve programma’s in de Salon van Weleer door. Gert van Veen gaf wekelijks op de zaterdagen een opleiding counseling en in de maanden april en mei waren er workshops met de thema’s: ‘Rollen in groepen’, ‘Het Functioneringsschema’ en ‘Lichaamstaal’.

Wat een jaar!