De oprichting van Stichting Gullie op 15 augustus. Een nieuw samenwerkingsverband van kleine praktijken, bedrijven en ZZP’ers, die actief zijn binnen het socio-culturele werkveld. Dankzij de oprichting van Stichting Gullie is er een mogelijkheid geschapen voor kleine zelfstandigen om samen te werken aan een broedplaats voor nieuwe ontwikkelingen, trends, producten en diensten. De leden hebben meteen de handen ineengeslagen waardoor er al kort na de oprichting een gevarieerd, creatief en innovatief programma van start is gegaan, waarbij kennisoverdracht en amusement hand in hand gaan. Infotainment in de breedste zin van het woord. En we vonden een eigen pand! In een prachtige werfkelder aan de Oudegracht 188w in hartje Utrecht vond de stichting een eigen onderkomen, waar we konden werken, filmen én voorstellingen geven. In november vond de verhuizing plaats. Hieronder een overzicht van de resultaten van het eerste seizoen vanaf de oprichting!

De Talk Salon: een interactieve voorstelling over onderwerpen uit de wereld van de psychologie, filosofie, sociologie, management, antropologie en politiek. Geen abstracte onderwerpen, maar onderwerpen waarmee je in het dagelijks leven te maken hebt of kunt krijgen. De onderwerpen gaan onder andere over relaties, liefde, vastlopen in het werk, samenwerken of tegenwerken, tegenslag, jezelf ondermijnen, angst, de geluksmythe, mindfucks. De gespreksrondes werden afgewisseld met mooie en toepasselijke muzikale intermezzo’s, woordkunst, theater of video(kunst). In de Talk Salon kunnen ook gastsprekers hun visie geven over het gespreksonderwerp en is er volop ruimte om met elkaar en de gastsprekers van gedachten te wisselen. We organiseerden in de laatste drie maanden van het jaar, drie voorstellingen in het Schillertheater en één Kerst Talk Salon aan de Oudegracht 188.

Meditatie in de Werfkelder: Een wekelijkse kennismaking met diverse meditatietechnieken.

Het denkuurtje: Iedere vierde vrijdag van de maand om 19:00 uur. Hierin staat een onderwerp uit de actualiteit centraal, waar over wordt gesproken vanuit verschillende gezichtspunten, onder andere:  filosofie, psychologie, sociologie, antropologie, geschiedenis, neuroscience, politicologie en groepsdynamica.

De Discovery Group: Iedere twee weken op dinsdagavond met wetenschappelijke inzichten uit de psychologie, sociologie en de neuroscience. Leren aan de hand van speelse, uitdagende, wetenschappelijke experimenten.

Trots en blij zijn we op onze succesvolle start: In de eerste drie maanden vanaf de oprichting, hebben meer als 100 bezoekers mogen ontvangen bij de verschillende activiteiten! Dankzij de ontwikkeling en het uitvoeren van de eerste producties heeft Stichting Gullie in een relatief korte tijd, nieuw publiek aan zich weten te binden en anderzijds zijn er nieuwe samenwerkingen met professionele acteurs, zangers en musici en organisaties tot stand gekomen.

Het begin