Lezen is denken met andermans hoofd

A. Schopenhauer

Een boek lezen betekent het herschrijven

Jean-Paul Satre

Stichting Gullie © 2019 alle rechten voorbehouden. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966. Bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636 Adres: Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht. Voor de wettelijke privacy statement, klik  hier!  Algemene voorwaarden

DE KLEINE BIBLIOTHEEK

Boeken zijn als vrienden, het zouden er weinig moeten zijn en goed uitgekozen

Je bezoekt geen kleine bibliotheek om juist net dat ene boek te vinden, zoals je dit wel bij een stadsbibliotheek of een universiteitsbibliotheek zou doen. Nee, een kleine bibliotheek presenteert jou een selecte keuze van boeken die je lezen mag. De kunst van je laten verrassen door wat deze of gene schrijver in de loop van de eeuwen heeft opgeschreven.


Bij een kleine bibliotheek is er geen sprake van haast, maar neem je de tijd om te lezen en te ontdekken. En in de Salon van Weleer krijg je er ook nog eens een heerlijk kopje koffie of thee bij. Als het onbekende boek je weet te vangen, dan kun je het lenen voor een beperkte tijd. Of je leest het in de salon zelf.


Het lezen en lenen van boeken uit de kleine bibliotheek is gratis, maar er geldt wel de regel dat je zuinig bent op het geleende exemplaar en weer heel terugbrengt, want ieder boek heeft een eigen verhaal en hoort bij het erfgoed van de Salon van Weleer.


De kleine bibliotheek is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.30 tot (minimaal) 18.00 uur. De contactpersoon voor de kleine bibliotheek is Margriet van Dijk. Gewoonlijk is zij tijdens de openingstijden van de salon aanwezig. Echter kun je ook een e-mail naar haar sturen indien je een vraag hebt of een opmerking wilt maken: info@salonvanweleer.nl


De kleine bibliotheek ook voor jou