Stichting Gullie © 2019 alle rechten voorbehouden. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966. Bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636 Adres: Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht. Voor de wettelijke privacy statement, klik  hier! Algemene voorwaarden


Niets is verschrikkelijker dan activiteit zonder inzicht

Thomas Carlyle  (1795-1881)

Pro-Stress

Een PDF-boek waarin een aantal hardnekkige veronderstellingen over stress en burnout worden weerlegd en in heldere en duidelijke bewoordingen goed wordt uitgelegd. Klik hier om het boek te bekijken/downloaden!

Lees- en luistermateriaal waar je iets van opsteekt. Laat je verrassen!

Er is veel ondersteunend materiaal voorhanden om te lezen, naar te luisteren of om naar te kijken. Op deze pagina tref je enkele voorbeelden aan die zo nu en dan ook zullen rouleren. Mocht je meer willen weten, neem dan gerust even contact op.

LUISTEREN NAAR DE JUKEBOX

In de afgelopen jaren zijn er vele lezingen ingesproken door Gert van Veen onder de titel: ‘Weekinzichten.’ Je kunt hier urenlang naar luisteren en er ook nog veel van opsteken. De onderwerpen hebben hoofdzakelijk betrekking op het persoonlijke en beroepsmatige functioneren. Klik op de radio om te gaan luisteren. De jukebox is een flash app en dus zul je het toestemming moeten geven om ernaar te kunnen luisteren (in de Chrome browser).

Je hebt maar 1 leven en hoewel de tijd soms traag lijkt te gaan, is het zo dadelijk

Het is niet nodig om iedere dag stil te staan bij de vergankelijkheid van je lichaam, geest en leven. Zeker als een periode alles voorspoedig gaat.

Maar het leven bestaat niet alleen uit voorspoed, gelukkig zijn en harmonie. Hoe kijk je dan naar je leven? Welke beperkingen leg je jezelf op? Wat wil je uit je leven halen?  

Percepties zijn de denk-beelden over hoe je naar jezelf en anderen kijkt

Carl R. Rogers, de bekende Amerikaanse grondlegger van cliëntgerichte therapie, heeft als één van de eerste psychotherapeuten zich serieus bezig gehouden met het belang van de percepties. Ook heeft hij een (inmiddels) klassieke onderverdeling van de perceptiebeelden gemaakt.  

Zo eenvoudig in al zijn complexiteit, dat het lastig te begrijpen is

In de tweede presentatie over percepties wordt er dieper in gegaan op de onderlinge verbindingen en de gerichtheid van de denkbeelden. Misschien niet zo eenvoudig om meteen te begrijpen, maar als het je lukt om grip op de leesstof te krijgen, dan zal één of meerdere inzichten je beloning zijn.

Heb je ook de neiging om een baksteen door je eigen ruiten te gooien?

Soms maak je meer kapot dan je lief is met goede (en soms ook minder goede) bedoelingen, waar je jezelf en/of anderen schade mee berokkent. Soms heb je wel een idee hoe je dat doet, maar nooit helemaal precies. Laat staan dat je weet waarom! En toch…

Naikan is een Japanse werkvorm die je helpt te functioneren zoals je wilt

De Naikan komt in diverse werkvormen voor, bijvoorbeeld als een therapeutische techniek, maar ook als een richtlijn voor een leefstijl. Leer meer over de Naikan in deze eerste presentatie.

De Naikan als een meditatie om dagelijks mee aan de slag te gaan

De Naikan meditatie zal in de presentatie stapje voor stapje worden uitgelegd, zodat je deze zelfstandig kunt uitvoeren.

Wat is liefde? Bestaan er diverse vormen van liefde? Ontdek de liefde!

In de presentatie krijg je antwoord de bovenstaande vragen en kun je nog veel ontdekken over de liefde.

Wat is de ware liefde? Hoe ziet de ware liefde eruit? Waar is het?

Er is al veel geschreven over de ware liefde, maar in de presentatie gaan we terug naar de bedenker van de ware liefde en wat verstond hij eronder? Wat kun jij met ware liefde beginnen?

Ontdek de werking van de 4 afspraken om goed te functioneren

De vier afspraken zijn eenvoudig om te begrijpen, maar niet altijd zo eenvoudig om na te leven. Als je één van de vier afspraken niet nakomt, dan hou je je ook niet aan de andere drie afspraken. Veel oefenen!

Wat is het beeld van je lichaam? Wat is de invloed hiervan op jou?

Sommige lichaamsdelen vind je mooi en andere misschien lelijk, maar hoe is dat zo gekomen? En wellicht nog belangrijker: hoe word je hierdoor beïnvloed?

Ontdek de invloed van als je afwijkt van de norm

Hoe het lichaam eruit ziet en hoe goed het lichaam functioneert, heeft ook invloed op de wijze hoe dat jij naar jezelf kijkt. Alsook hoe anderen naar jou kijken.

Praktische tips en uitleg samengebracht in één presentatie

In de cliënten infomap worden enkele praktische technieken en modellen uitgelegd die je helpen bij het overwinnen van mindfucks, je percepties op een rijtje te krijgen, dingen niet te verpersoonlijken et cetera.

Ontdek de 6 gespreksniveaus tijdens het praten

Het is verleidelijk om te denken dat het tijdens het praten alleen om de verbale communicatie gaat. In de presentatie ontdek je wat er allemaal nog meer plaatsvindt.